Piercing i Horsens

Vigtige oplysninger for kunder

 

Piercing aftercare

Lyt til din krop og pas godt på din piercing! Ikke kun i de næste 2 dage, men i de næste 2 måneder som minimum!

  • Rør aldrig ved din piercing uden at vaske dine hænde med vand og sæbe før og efter .

  • Hvis du har en piercing med gevind, husk at tjekke en gang imellem om den sidder godt

  • Fjern aldrig smykket for at rense en ny piercing!

  • Udskift smykker så sjældent som muligt, og hold dem aldrig for længe ude af piercingen.

  • Lad være med at købe de billigste smykker – prisen afspejler kvaliteten.

  • Når du drikker vand nok er din krop sundere og har større chance for at hele hurtigere.

  • Skru ned for rygning, alkohol og andre toksiner.

  • Hold sund og afbalanceret kost

  • Der vil komme pus ud af din piercing. Det er helt normalt imens den heler – ingen bekymring.

  • De fleste piercinginfektioner er nemme at hele, og antibiotika skal anvendes kun som sidste valg.

  • Sørg for at passe godt på din piercing. Mere om det kommer lidt senere.

  • Undgå at rense for meget. 3-4 gange om dagen er helt fint for de fleste sunde piercinger.

  • Sørg for at alt du bruger i dagligdag er rent (f.eks. sengetøj, tøj, etc.)

  • Undgå at sove på eller trykke på din piercing imens den heler.

  • Brug kun en aftercare opløsning. Hvis den ikke virker, kontakt din piercer.

Mundtlige piercinger (tunge, læbe, etc.) Rens i 60 sekunder med klorhexidin i mund 2-3 gange dagligt. Det er bedst at gøre det efter du børster dine tænder om morgenen og om aftenen.

Vi anbefaler også at have en flaske vand med dig hele tiden, så kan du rense munden efter måltider eller drikke (kaffe, te, etc.) Rensning er god også hvis du gør det kun i 10 sekunder.

Soverflade piercinger (nakke, madison, etc.) Overflade piercinger er de sværeste at hele. God heling afhænger af: valg af smykker, dybde, lokation, livsstil, eller længde. F.eks. jo længere sten, jo sværere for pus at tørre. Hvis du går i skjorter hver dag, kan de irritere en piercing på nakken, og en gartner og piercing i håndled passer heller ikke godt sammen. Det er altid godt for overflade piercings at bruge saltopløsning, bedst 2 gange dagligt eller mere.

Hvorfor er det vigtigt at bruge lang piercing uden diamanter, når du piercerer?

At bruge lange piercinger uden diamanter eller dekorative elementer, når du får en ny piercing, er vigtigt af flere grunde, der handler om heling og sikkerhed:

1. Plads til hævelse:

Efter en ny piercing hæver huden ofte op. Lange smykker giver ekstra plads til hævelsen og forhindrer, at smykket graver sig ind i huden, hvilket kan forårsage smerte, infektion eller komplikationer.

2. Hygiejne og rengøring:

Enkelt smykke-design (uden diamanter eller detaljer) er lettere at holde rent. Dekorative elementer kan fange bakterier eller snavs, hvilket øger risikoen for infektion under helingsprocessen.

3. Mindre irritation:

Smykker med detaljer kan hænge fast i tøj, hår eller andre ting, hvilket kan skade det nye piercinghul. En glat og enkel piercing mindsker denne risiko.

4. Bedre helingsproces:

Smykker lavet af sikre materialer som titanium eller kirurgisk stål uden pynt fremmer en sund heling. Diamanter eller andre dekorative elementer kan have små kanter eller indstillinger, der irriterer eller samler bakterier.

5. Nem justering senere:

Når hævelsen er faldet, anbefaler piercere ofte at skifte til kortere smykker for at undgå for meget bevægelse. Lange, simple smykker gør denne overgang lettere.

Kort sagt er lange, enkle smykker ideelle til nye piercinger for at sikre sikkerhed, komfort og korrekt heling. Når piercingen er helet, kan du skifte til mere dekorative smykker.

Hvis du har spørgsmål om priser eller processen, du kan kontakt mig fra contact side.

 

FAQs

 

Hvornår kan jeg skifte det initiale smykke?

Det anbefales ikke at skifte det initiale smykke inden din piercing er helet, medmindre det nye smykke er sterilt. For mange piercinger er det nødvendigt at skifte smykket imens de heler, samtidig med at hævelsen reduceres. Det skal udføres af din piercer i et professionelt studio og kun med helt sterile smykker.

Må jeg godt svømme efter jeg har fået min piercing?

Vi anbefaler at du undgå svømning i minimum 4 uger, men hvis din piercing ikke er helet efter denne tid, er du meget velkommen til at besøge vores studio for vejledning.

Vil jeg få en infektion i min piercing?

Den mest almindelige årsag til infektioner er forkert aftercare. Hvis du følger den vejledning du har fået i dit studio, er infektioner meget sjældne. Nogle personer har brug for mere tid til at hele end andre og derfor skal aftercare fortsættes længere end det blev anbefalet i starten. Dog enten for meget rensning eller for lidt rensning skal undgås. Følg vejledningen du har modtaget fra din piercer.

Jeg tror jeg har fået en infektion i min piercing – hvad skal jeg gøre?

Infektion kan forekomme imens din piercing heler, ikke nødvendigvis som følge af piercingprocessen. Hver kirurgisk procedure, uanset om det er tungepiercing eller nyretransplantation, bærer en risiko for infektion, selv om det bliver udført korrekt og sterilt. Husk at vaske hænder for at forebygge infektioner.

Almindelige symptomer af infektioner:

  • Smerter og ømhed

  • Større rødme omkring piercingen

  • Forlænget blødning

  • Gult eller grønt pus

  • Ændret hudfarve omkring piercingen

  • Huden føles varm

De basale trin i sårinfektions behandling er at rense såret, tørre den inficerede materiale og bruge varme til at forbedre cirkulationen og stimulere kroppens immunforsvar.

I nogle tilfælde anvendes der antibiotika, afhængig af lokation af infektionen og hvor alvorlig den er. Rensning og tørring betyder normalt at lægge i blød med saltopløsning og fjerne alle: død væv, pus, snavs etc.

Hvis du får piercing infektion, vil lægen anbefale at fjerne smykket og lade det hele. Det er meget vigtigt for pierceren at få en snak med lægen og prøve at forklare, at smykket ikke må blive fjernet fordi det har tørring funktion. Når smykket bliver fjernet, lukkes begge ende af piercingen og infektionen vil ikke tørre, som kan føre til, at du får en byld.

En byld er en infektion som er klemt under din hud og derfor bliver din hud mørkere, hårdere, hævet og øm. I meget sjældne tilfælde af en alvorlig infektion hvor vævet omkring piercingen bliver meget ødelagt, skal smykket fjernes permanent og det døde væv skal skæres af for at gøre heling muligt.

Det skal man forklare helt klart til piercer, hvis nødvendigt. Fugtig varme er bedst for at forbedre heling af den inficerede piercing, derfor brug et varmt, vådt saltopløsning kompres vil være passende. Du skal huske at vaske hænder endnu mere og undgå at røre ved smykket. Sengetøj eller tøj som piercingen er i direkte kontakt med skal udskiftes dagligt.

Forbedr cirkulation og dit immunforsvar ved at spise sundt, undgå alkohol og lade være med at ryge. Det er meget vigtigt, eller faktisk det vigtigste for din heling proces.

Antibiotika bruges normalt kun hvis infektionen har spredt sig meget udover piercingen. Det kaldes cellulitis og opstår når kroppen kan ikke længere bekæmpe infektionen. Rødme, varme og ekstrem ømhed der spreder sig mere end 1cm kan give dig mistanke om cellulitis. I de fleste tilfælde en tidlig behandling med antibiotika stopper infektionen inden den bliver mere alvorlig.

Infektioner af bruskpiercinger f.eks. næse eller øverst øre har længere helingstid, for brusk har ikke sin egen blodforsyning, den afhænger af andre væv for at få ilt og andre næringsstoffer leveret ved diffusion. Det gør brusk mere udsat for infektioner og svære at hele. Når brusk bliver ødelagt ved infektionen kan det føre til næse eller øre deformation. Selv om de fleste infektioner heler fint med tidlig anvendelse af antibiotika, du skal være klar over at denne risiko eksisterer.

Bestil tid til piercing.

Email: manovistudio@gmail.com
FB: Manovi Studio

Nørregade 56
8700 Horsens